Aan de slag!


Als u op de homepage niet inzoomt op de heatmap, ziet u automatisch de hotspots op de wegenkaart van Nederland. Dit zijn de plekken waar veel ongelukken gebeuren. U kunt zoeken op locatie en filteren op dagdeel. Hieronder ziet u de mogelijkheden.

 1. Zoeken op locatie
  In de zoekbalk bovenaan kunt u plaatsnaam, straatnaam of postcode invoeren. U ziet dan de risico's in uw omgeving.

 2. Inzoomen naar straatscore
  Als u ver inzoomt, laten we per straat zien welke ongelukken daar gebeurd zijn. We delen dit in drie kleuren in:

  • Rood: hier gebeuren de meeste ongelukken en/of er zijn ongelukken gebeurd met een dodelijke afloop.

  • Oranje: hier gebeuren veel ongelukken en/of er zijn ongelukken gebeurd waarbij slachtoffers zijn gevallen, maar niet met een dodelijke afloop.

  • Geel: hier gebeuren wel ongelukken, maar in mindere mate en ook minder ernstig.

  Als een straat geen kleur heeft, zijn er geen gegevens voor die straat. Als u vervolgens op de straat klikt, vindt u daar gedetailleerde informatie.

 3. Toon

  De heatmap op de homepage toont u automatisch alle beschikbare informatie. U kunt ervoor kiezen om ongelukken met een dodelijke afloop apart op de kaart weer te geven. U kunt de beschikbare informatie filteren met behulp van de filters weggebruikers en tijdstippen.

 4. Weggebruiker

  Met dit filter kunt u ervoor kiezen om alleen bepaalde weggebruikers te tonen. Standaard staan alle opties aan. Desgewenst kunt u een keuze maken tussen fiets, motorvoertuig en voetganger.

 5. Dagdelen

  U kunt ook gegevens opvragen van een specifiek dagdeel. U kunt kiezen voor spits, naar/van school en donker. Met het filter spits ziet u de gegevens van werkdagen tussen 7.00 en 9.00 en tussen 16.00 en 18.00 uur. Het filter naar/van school toont tijden waarop scholen in- en uitgaan. Dit zijn werkdagen van 8.00 tot 9.00 en van 14.00 tot 16.00 uur. Het filter donker toont alleen tijden tussen zonsondergang en zonsopgang.